miercuri, 6 ianuarie 2010

WWF face educaţie ecologică în şcolile româneşti


Organizaţia internaţională de protecţia mediului WWF (World Wide Fund for Nature) a lansat la începutul acestei săptămâni în România proiectul educaţional şi concursul naţional "Şcoli pentru un viitor verde".
Proiectul se bazează pe ideea că şcoala trebuie să fie un loc în care copiii să înveţe să se gândească la ceilalţi şi să încerce să îşi realizeze un viitor mai curat, trăind în armonie cu natura. Potrivit iniţiatorilor proiectului, şcoala nu trebuie să "livreze" copiilor doar cifre şi litere, ci şi bazele unui simţ civic dezvoltat, ale unei responsabilităţi faţă de mediul şi comunitatea în care trăiesc.
Pentru a putea intra în cursa pentru premiile finale copii vor trebui să realizeze un jurnal al concursului, care să includă toate poveştile şi episoadele semnificative de pe durata proiectului. Cel puţin o dată pe lună, coordonatorii echipelor înscrise vor trimite o pagină din acest jurnal, însoţită de fotografii, filme sau desene care să ilustreze acţiunea sau campania iniţiată de echipa respectivă.
"Şcoli pentru un viitor verde" se adresează tuturor şcolilor şi grădiniţelor din România şi urmăreşte informarea preşcolarilor, elevilor, cadrelelor didactice, părinţilor şi comunităţilor locale în legătură cu problemele actuale ale mediului.
Cele mai frumoase pagini vor fi publicate în revistele Terra Magazin, Doxi şi Pipo şi vor fi postate pe site-ul concursului, www.scolipentruunviitorverde.ro, unde pot fi accesate, de asemenea, detaliile despre concurs (modalităţi de înscriere, regulament, materiale didactice gratuite etc.).
Mediatizat în peste 2.800 de unităţi de învăţământ din România, proiectul este susţinut şi de Societatea de Geografie din România, Institutul de Geografie al Academiei Române, Ministerul Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului şi de Ministerul Mediului.

Niciun comentariu: