miercuri, 6 ianuarie 2010

Cel mai amenintat animal de Terra!!!


Tigrul se află pe primul loc al topului: frumoasa felină a fost declarată de organizaţia WWF drept cea mai ameninţată specie de pe Terra.
Oamenii de ştiinţă spun că mai sunt pe întreagă planetă doar 3.200 de tigri, aceştia dispărând din cauza braconierilor, distrugerii habitatului şi schimbărilor climatice.

Populaţia globală de tigri a scăzut cu 95% în ultimul secol.

WWF spune că intenţionează să intensifice presiunile de a salva frumoasa felină prin clasificarea ei ca cea mai ameninţată specie de pe Pământ.

Organizaţia încearcă să lucreze cu guvernele pentru a încuraja un management al pădurilor mai responsabil. WWF doreşte ca statul să ofere compensaţii fermierilor ale căror vite sunt ucise de tigrii, pentru a nu mai ucide felinele.

"Anul acesta a fost declarat de ONU drept Anul Biodiversităţii, aşa că am creat o listă cu primele 10 animale pe cale de dispariţie, despre care credem că trebuie monitorizate foarte atent în următoarele 12 luni", a declarat Diane Walkington, directorul programului pentru specii din Marea Britanie.

"Sunt o mulţime de alte specii critic ameninţate cu dispariţia, însă alegerea tigrului pe locul 1 va atrage atenţia (...) Pentru a salva tigrul trebuie să îi salvăm habitatul, care este şi casa altor specii ameninţate. Aşa că dacă salvăm tigrul, salvăm şi alte animale", a mai spus directorul WWf.

În top 10 al animalelor critic ameninţate cu dispariţia intră şi tonul, ţestoasele cu spate pielos şi urşii polari.

Din cele nouă specii de tigru, trei din ele - tigrul Bali, Caspic şi Java - au dispărut deja, iar cea de-a patra specie, tigrul din Sudul Chinei, nu a mai fost văzută de 25 de ani.

Prin urmare, au mai rămas doar tigrul bengalez, amur, indo-chinez, sumatra şi malaezian, însă cu o populaţie extrem de mică - 3.200.

Niciun comentariu: