miercuri, 6 ianuarie 2010

În Franţa se vând sicrie ecologice, fabricate din amidon


Conştiinţa ecologică europeană ajunge şi în viaţa de dincolo. În Danemarca şi Franţa există deja servicii funerare în spiritul respectului faţă de natură. Secretul, cum era de aşteptat, stă în sicriu.
Invenţia daneză este necostisitoare şi extrem de eficace: odată pus în sicriu, trupul este congelat la -80 de grade cu azot lichid, apoi puternic scuturat până se transformă într-o pudră organică. Ulterior, este extras orice lichid prin evaporare şi orice metal prin magnetizare. Rămăşiţele îngropate mai aproape de suprafaţă se transformă în îngrăşămînt în maximum un an.

"Procedeul trebuie să fie şi un simbol. Şi anume, din rămăşiţe renaşte viaţă, aşa că l-am proiectat ca pe un semn că totul trebuie redat naturii", a explicat inventatoarea sicriului ecologic.

În Franţa, unde incinerarea cadavrelor este adesea preferată înmormântării, au apărut pe piaţă sicrie de crematoriu ecologice, făcute din hârtie şi amidon extras din porumb şi cartofi. Marile avantaje ale acestor sicrie: ard mult mai repede decât cele de lemn, nu se taie copaci pentru ele, consumă mai puţină energie la crematoriu şi, implicit, emit mai puţine noxe în atmosferă.

Niciun comentariu: