sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Culmea reciclarii: Medalii din deseuri pretioase


Milioanele de tone de DEEE (deseuri electrice si electronice) care inunda planeta in fiecare an sunt o mare, mare problema, iar colectarea si tratarea lor in vederea reciclarii – o mare, mare necesitate.

Cum transmiti un semnal marelui public, ca sa-l faci constient de urgenta problemei si de nevoia de a se implica? Scriind posturi de blog si articole, facand campanii de comunicare pe tema respectiva si implicandu-te activ in ceea ce sustii.

Dar iata si un “semnal” mai original: medaliile de aur, argint & bronz care vor fi decernate castigatorilor la Jocurile Olimpice de Iarna din 2010 de la Vancouver, Canada, sunt realizate din metale recuperate din DEEE, mai exact din placile cu circuite integrate!
Create de o artista – Corrine Hunt – si un designer industrial – Orner Arbel – medaliile cu forme inedite, unduitoare, vor fi produse de Monetaria Regala Canadiana si vor aminti tuturor ca acolo, in depozitele de echipamente electrice si electronice, zac o multime de materiale recuperabile si, prin urmare, valoroase.
Sura: MNN

Niciun comentariu: