joi, 19 februarie 2009

Samsung lansează telefonul solar !

Şi iată că acum Samsung a îndeplinit o mai veche promisiune şi au lansat nou nouţul telefon „Blue Earth”. Acesta este un minunat mobil verde cu touch screen care are un mini panou solar, pe spate, care poate genera suficientă energie pentru reîncărcarea bateriei telefonului. Şi da – gadget-ul este la fel de mic cât să-ţi încapă în buzunar !

Şi ca şi cum lansarea telefonului solar nu ar fi fost suficientă, Samsung trece de limitele prezentului pentru a creea ceea ce speră a fi cel mai verde mobil de pe piaţă. Carcasa telefonului este făcută din materiale reciclate.De asemenea acest lucra s-a întâmplat şi cu încărcătorul. Device-ul este setat să fie eficient din punct de vedere energetic cu o nouă interfaţă care va facilita cu usurinţă activarea telefonului pe funcţia de salvare a energiei. Este dotat de asemenea cu un pedometru ( pedologie = ştiinţă care se ocupă cu studiul genezei, evoluţiei şi componenţei solurilor) şi un calculator al emisiilor de CO2. Samsung ţinteşte de asemenea şi pentru minimalizarea ambalajului de vânzare care va fi făcut în întregime din hârtie reciclată.

Aşadar este clar că Samsung aruncă o adevărată „mănuşă de armură” către toţi fabricanţii de telefonie şi noi nu putem decât spera la vederea integrării celulelor fotovoltaice în tot mai multe produse de acest gen.

Telefon „Samsung Blue Earth” va fi lansat oficial astăzi, luni 16 februarie, la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile din Barcelona, Spania.

Niciun comentariu: