sâmbătă, 20 martie 2010

Curatam Romania intr-o zi!

Let’s Do It, Romania!

Implică-te şi tu!
Dacă ai ajuns pe această pagină, înseamnă că vrei să dai o mână de ajutor pentru realizarea proiectului “Let’s Do It, Romania!”. Îţi mulţumim şi te invităm alături de noi!

Există mai multe moduri prin care te poţi implica în acest proiect. Citeşte mai întâi informaţiile clarificatoare şi apoi treci la pasul următor.

În momentul de faţă, poţi contribui astfel:

Să participi la acţiunea de cartare. Pentru aceasta, poţi să te înscrii aici.

Să faci parte din echipa de organizare locală, în judeţul tău. Pentru aceasta, poţi să te înscrii aici.

Să susţii “Let’s Do It, Romania!” pe blogul sau site-ul personal, folosind unul din bannerele propuse.

Instituţiile publice sau private care vor să se implice cu resurse umane pot lua legătura cu echipa de coordonare voluntari: voluntar {la} letsdoitromania.ro.

Sponsorizările se realizează numai în produse sau servicii, iar dacă doriţi să contribuiţi cu o anumită sumă de bani, va trebui să vă adresaţi echipei financiare, care vă va prezenta necesităţile concrete ale proiectului: stefan.buciuc {la} letsdoitromania.ro.

Pentru parteneriate media vă rugăm să vă adresaţi colegelor din echipa de comunicare:
anamaria.hancu {la} letsdoitromania.ro
anca.banita {la} letsdoitromania.ro

Pentru orice altă contribuţie la realizarea acestui proiect, ne poţi trimite un e-mail la adresa sustin {la} letsdoitromania.ro.

Automatul de depozitare a PET-urilor îţi dă bani sau reduceri în magazine





Dacă depozitaţi recipientul unei băuturi naturale, atunci veţi primi o recompensă mai substanţială.
Maşina de colectat sticle de plastic care te recompensează pentru iniţiativa eco a fost prezentată la expoziţia de tehnologii de mediu Romenvirotec, desfăşurată în această săptămână la Romexpo.

Instalaţia este folosită de ceva timp, cu mult succes, în străinătate. Arată ca un automat de băuturi răcoritoare, însă în care trebuie să pui tu sticla, în loc să o iei.

Automatul va fi instalat în şcoli, în companii şi în hipermarketuri, de preferat lângă cel pentru băuturi răcoritoare, a declarat pentru REALITATEA.NET Irina Dima, inginer vânzări.

Cum funcţionează?

Pui sticla în automat, însă neapărat cu eticheta lipită, întrucât acesta citeşte codul de bare înscris pe ea. În funcţie de sticlă şi de felul cum este programat, automatul fie va da la schimb bani fie un bon cu reduceri în magazin.

La noi nu au fost stabilite încă sumele cu care vor fi recompensaţi utilizatorii aparatului, însă în Germania, ne explică Irina Dima, oamenii primesc între 0.15 şi 0.25 euro pe sticlă.

Dacă recipientul aparţine unei băuturi naturale, atunci utilizatorul va primi mai mulţi bani.

Aceste automate sunt de mai multe feluri, în funcţie de dorinţele companiilor: pot colecta doar PET-uri, pot colecta toate tipurile de recipiente, de la doze de aluminiu la sticle şi PET-uri şi chiar navete întregi, printr-o uşă specială, mai mare. În momentul în care primesc PET-urile sau dozele, aparatele le presează şi le taie, pentru a încăpea mai bine în saci.

Distribuitorii acestor aparate în România au declarat că au primit deja oferte pentru automate şi speră să fie utilizate cât mai repede.