vineri, 9 octombrie 2009

Touareg Hybrid, primul hibrid de serie Volkswagen


Primul hibrid de serie al celor de la Volkswagen va fi SUV-ul Touareg. Acesta va fi prezentat oficial la Detroit, in ianuarie 2010.
Daca la Salonul Auto de la Frankfurt si-a expus deja gandurile ecologice prin concepte ca E-Up sau L1 si dupa ce gama de modele contine deja de doi ani versiuni ecologice BlueMotion, Volkswagen va lansa in cadrul Salonului de la Detroit (ianuarie 2010) noul Touareg Hybrid, primul model de productie de acest tip din gama producatorului din Wolfsburg.
Desi ar fi putut sa prezinte in premiera Touareg Hybrid la Geneva, in luna martie, alegerea Salonului din Detroit nu este intamplatoare. Prima piata pe care va fi lansat modelul va fi chiar cea din Statele Unite, acolo unde hibrizii sunt la mare moda in ultimii ani. Modelul german va avea un tren de propulsie format dintr-o unitate TSI V6 de 333 CP si un motor electric de 52 de cai putere. Conform primelor informatii, consumul mediu mixt al modelului va fi de circa 9 litri/100 km.
Principalii concurenti directi ai lui Touareg Hybrid vor fi Mercedes ML450 Hybrid, lexus RX450h si BMW X6 Hybrid, toate aceste modele fiind lansate pe piata in cursul ultimelor 16 luni.
Sursa: Automarket

Priveliştile de neuitat din Valea Boga, presărate cu gropi de gunoi improvizate




Satul de vacanţă Boga, din valea cu acelaşi nume a judeţului Bihor, este punctul de pornire către o zonă montană foarte sălbatică, cu foarte multe de văzut. O zonă pitorească, spectaculoasă, care atunci când intră însă în contact cu nepăsarea umană are de suferit.

Punctele de belvedere Czaran şi Boga oferă o privelişte de neuitat, iar în drum spre cascada Oşelu se poate vedea o raritate, piatra indianului, o stancă de forma unui om.
Nicoleta Popa a văzut însă şi altceva pe drumul spre cascadă. “Am rămas stupefiată de aceste imagini din satul Boga, comuna Pietroasa, şi m-am hotărât să le semnalez”, ne-a spus Nicoleta Popa, într-un e-mail trimis pe adresa , în care ne-a ataşat şi câteva imagini cu gunoaiele prezente pe traseu.
Şeful Gărzii de Mediu din judeţul Bihor, Călin Mocan, ştie de situaţia din zonă, unde există numeroase probleme cu depozitele clandestine de gunoi din satul de vacanţă şi chiar a amendat Primăria din comuna Pietroasa, în luna august. De atunci însă nu s-a schimbat nimic şi presa locală notează că primăriţa Saveta Oşvat chiar s-a făcut nevăzută, împreună cu responsabilul de mediu, la data controlului Gărzii de Mediu.
Sursa: Antena 3